ICOON: Leonard Cohen | Nijdrop

ICOON: Leonard Cohen Facebook

Nijdrop en vormingpluscentra Archeduc slaan de handen in elkaar. Via een gloednieuwe reeks thema-avonden gaan ze op zoek naar de mens achter enkele muzieklegendes. Onder meer Leonard Cohen, Bob Dylan en David Bowie krijgen via fijne anekdotes, straffe muzikanten en geweldige vertellers een ode.

Eerst aan de beurt is Leonard Cohen op donderdag 14 april. Deze Canadese singer-songwriter is inmiddels de 80 voorbij maar populairder dan ooit. Toch blijft hij gehuld in mysterie: de gentleman met het onwankelbare aura heeft tegelijkertijd iets ondoorgrondelijks en ongrijpbaars.

Bezorgen u een fijne avond over de man: Francis Mus, hij reisde de wereld rond op zoek naar de man achter Leonard Cohen. Hij sprak bevoorrechte getuigen, dook in de Cohen-archieven in Toronto en klopte bij hem aan in Montreal. In 2013 schreef hij hierover een indrukwekkend boek ‘De demonen van Leonard Cohen’. Ook Bart Meuleman is Cohen-fan, toneelschrijver, regisseur, dichter en essayist. In 2009 verscheen een bundel essays over popmuziek ‘De donkere kant van de zon’. Hij won ook de cultuurprijs KU Leuven.

Topmuzikanten Stan Vangheluwe, Yasmin Holail (Binti) en Sophia Ammann (Little Dots) brengen de muziek van de meester dan weer op hun eigen manier. Tot slot is er Jan Hautekiet, hij praat de avond mooi aan elkaar.

 

De zaal staat klaar, de avond begint stipt om 20u! Laatste tickets via avondkassa kosten €14.

12918028_530014123847562_2011961464_n

Geef een reactie

do 14 April
ICOON: Leonard Cohen
Tickets: €11
Kassa: €14
Deuren: 19u30
Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.