Nijdrop maakt bier! #1 | Nijdrop

Nijdrop maakt bier! #1 Facebook

In 2018 wordt Nijdrop 50 jaar jong. Voor die gelegenheid wil het grootste jeugdhuis van Vlaanderen een gelegenheidsbier brouwen samen met leden, sympathisanten en geïnteresseerden. Tijdens drie info- en proefavonden gaan we op zoek naar de smaak én naam van het Nijdropbier.

AVOND 1 • Wat je écht moet weten over bier
FONS VERHEYDEN (Brouwer bij Palm Breweries)

Fons Verheyden verkent met ons de geschiedenis van bier. Waar dook bier voor het eerst op, hoe evolueerde het doorheen de eeuwen en hoe werd ons land een echt bierland? Kortom: leuke weetjes en interessante must-knows waarmee je bij je volgende cafébezoek ongetwijfeld hoge ogen gooit.

Maar we houden het niet bij verhalen alleen. We gaan ook proeven. Fons legt haarfijn uit hoe bier geproduceerd wordt aan de hand van uitgebreide degustatie en interactie met het publiek. Welke grondstoffen heb je nodig? Hoe verloopt het productieproces en welke invloed heeft elke stap op de ontwikkeling van het bier? En waarop moet je volgende keer letten als je je lippen aan je glas zet? Onder de deskundige begeleiding van Fons experimenteren we ook zelf met smaken. Uiteraard is er ruimte voor uitgebreide degustatie en vragen.

Inschrijven kan via deze link en kost €20 voor de hele reeks of €7 per avond – degustaties inclusief!

Deze sessie past in een reeks van drie avonden over bier. Aan het eind van elke avond maakt het publiek haar voorkeur bekend en kiest zo mee de smaak van het Nijdropbier dat ter ere van de 50ste verjaardag van het jeugdhuis gebrouwen zal worden. Je vindt alles over dit initiatief via deze link.

23 september: Wat je écht moet weten over bier
Gastspreker: Fons Verheyden van Palm Breweries
• 2 december: Stijl in bier – een overzicht van de Belgische bierstijlen
Gastspreker: Pieter Roelandt van De Heeren van Liedekercke
• 3 februari: Stijl in de diepte – bierstijl tot op de bodem
Gastspreker: TBC

Geef een reactie

vr 23 September
Nijdrop maakt bier! #1
Deuren: 20u
Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.