Nijdrop maakt bier! #2 | Nijdrop

Nijdrop maakt bier! #2 Facebook

In 2018 wordt Nijdrop 50 jaar jong. Voor die gelegenheid wil het grootste jeugdhuis van Vlaanderen een gelegenheidsbier brouwen samen met leden, sympathisanten en geïnteresseerden. Tijdens drie info- en proefavonden gaan we op zoek naar de smaak én naam van het Nijdropbier.

AVOND 2 • Stijl in bier: een overzicht van de Belgische bierstijlen
Pieter Roelandt
 
Witbier, lager, IPA, ales, stoutbieren, lambiekachtigen of saisons. Bier wordt ingedeeld in ‘stijlen’. En bierstijlen zijn er, zo lijkt het wel, in overvloed. Sommigen pleiten er zelfs voor om het aantal stijlen fors te reduceren. Zie jij ook het stijlenbos door de bierbomen niet meer?
 
Pieter Roelandt neemt ons mee langs de verschillende Belgische bierstijlen en licht toe waar het verschil zit. Zo weet je waarop je moet letten als je de volgende keer iemand als een echte professional een biertje aanraadt. Verwacht je aan een interessante trip waarbij we de theorie uiteraard toetsen aan de praktijk en de smaakpapillen trainen tijdens de verschillende degustaties.

Inschrijven kan via deze link en kost €14 voor de resterende twee avonden of €7 per losse avond – degustaties inclusief!

Deze sessie past in een reeks van drie avonden over bier. Aan het eind van elke avond maakt het publiek haar voorkeur bekend en kiest zo mee de smaak van het Nijdropbier dat ter ere van de 50ste verjaardag van het jeugdhuis gebrouwen zal worden. Je vindt alles over dit initiatief via deze link.

• 23 september: Wat je écht moet weten over bier
Gastspreker: Fons Verheyden van Palm Breweries
• 2 december: Stijl in bier – een overzicht van de Belgische bierstijlen
Gastspreker: Pieter Roelandt
• 3 februari: Stijl in de diepte – bierstijl tot op de bodem
Gastspreker: Bert De Smedt

Geef een reactie

vr 02 December
Nijdrop maakt bier! #2
Deuren: 20u
Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.