Madensuyu | Nijdrop

Madensuyu Facebook

Na vijf jaar doorbreekt Madensuyu de stilte met een nieuw album Stabat Mater. In hun tienerjaren richtten Pieterjan Vervondel en Stijn De Gezelle de groep op. Gedreven door pure emoties en vanuit de ambitie om tegelijk kwetsbaar en compromisloos te zijn, speelden ze twee albums bijeen en schopten ze het tot in de finale van Humo’s Rock Rally (2004). Dat ze hun oorspronkelijke uitgangspunten nog steeds loyaal zijn, bewijst hun nieuwe plaat.

Stabat Mater is oorspronkelijk een middeleeuws-Latijns gedicht waarin de smart bezongen wordt van de Moeder Gods om het verlies van haar kind, de gekruisigde Christus. De hymne houdt componisten sindsdien bezig en werd op muziek gezet door groten als Haydn, Vivaldi en Rossini. Nu dus ook door Madensuyu. Ze halen het oude gedicht van onder het klassieke stof en maken er hun eigen rockversie van.

Drie jaar lang hebben Pieterjan en Stijn aan de plaat gewerkt, terwijl het opnemen van de plaat slechts vijf dagen duurde. Het resultaat is zo intens dat je er kippenvel van krijgt.

> Madensuyu in Select

> Recensie De Morgen (****)

Foto: (c) Christina Vandekerckhove

Timing

20u Deuren
21u Madensuyu

Geef een reactie

vr 14 Februari
Madensuyu
Tickets: €12
Deuren: 20u
Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.