Red Snapper + Inwolves | Nijdrop

Red Snapper + Inwolves Facebook

Red Snapper
Het Londense Red Snapper is een van de sensationeelste livebands. De typische Red Snapper-sound is een opwindende combinatie van breakbeat, triphop, dub, jungle, filmmuziek en UK dirt jazz.Na drie EP’s op het Flaw-label uitgebracht te hebben werd het collectief gecontracteerd door WARP, het label pionierde in het uitbrengen van vernieuwende elektronische muziek (zoals van Aphex Twin en Battles). Red Snapper’s succesvolle debuutalbum Prince Blimey uit 1996 staat nog altijd recht overeind. Begin september 2014 komt de band met een nieuw album op de proppen.

Red Snapper is het levende bewijs dat ook een band met een grotendeels akoestisch instrumentarium spannende dancemuziek kan maken.

Meer info: http://www.redsnapperofficial.com

Inwolves
Inwolves is het haast volstrekt instrumentale soloproject van Karen Willems, gerenommeerd drumster bij Yuko en de Afrikaanse trip die Zita Swoon Group maakte. Nu is ze er dus met een eigen debuut in de vorm van Air +, dat ergens tussen jazz en nachtelijke filmmuziek landt. Vele laagjes, verschillende ritmes en zoemende synths bij elkaar vormen dan weer dreiging, dan weer harmonie.

Timetable:
20u00: deuren
20u30: Inwolves
21u30: Red Snapper
De avondkassa bedraagt €18.

Geef een reactie

do 25 September
Red Snapper + Inwolves
Tickets: €15
Kassa: €18
Deuren: 20u
Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.