Ostyn | Nijdrop

Ostyn Facebook

Op woensdag 25 juni zakt Bert Ostyn af naar Nijdrop. Als frontman van Absynthe Minded bewees hij al ruimschoots over de betere songschrijfcapaciteiten te beschikken, maar nu wil hij dat trucje nog eens over doen. In het kader van zijn gloednieuwe soloplaat doet de Gentenaar Nijdrop nu als eerste aan.

Want na elf jaar broederschap, vijf albums en vele, vele concerten krijgt Absynthe Minded haar welverdiende rust. En terwijl de groep op krachten komt – voor de goede verstaanders: er is dus geen sprake van een split – verkent de frontman met een radicale draai aan het roer nieuwe muzikale horizonten.

‘Vergelijk het met op kot gaan’, aldus Ostyn. ‘Je familie en je thuis zijn er nog, maar je hebt wel de volledige vrijheid van even alleen te wonen’.

‘Om al met referenties te strooien is het te vroeg’, zegt Ostyn over het soloalbum dat volgend jaar zal verschijnen, ‘maar het zal meer op grooves gebaseerd zijn. Ik spiegel me nergens aan, ik wil vooral mijn goesting doen’.

Support van de avond is Hydrogen Sea

Hydrogen Sea vaart vooruit op een stroom van meevoerende popmuziek, voortgestuwd door de dromerige en fragiele stem van Birsen Uçar. Zij wordt bijgestaan door de vloeibare melodieën van multi-instrumentalist Pj Seaux.


Met breekbare teksten en pure, experimentele elektronica toont het duo de donkere hoeken van hun eigenzinnige klankwereld waar gevoel, mysterie en spanning heerst.

Geef een reactie

wo 25 Juni
Ostyn
Tickets: €12
Kassa: €15
Deuren: 20u
Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.