Najaar 2014: alle concerten op een rijtje | Nijdrop

Najaar 2014: alle concerten op een rijtje

De zomervakantie is voorbij en Nijdrop is klaar met haar huiswerk voor het najaar. Hieronder vind je een greep uit de aankomende concerten, met onder meer Drums Are For Parades, Free The Robots, Sherwood & Pinch of Dans Dans.

do 18 sep – The Besnard Lakes
Dit viertal uit Canada handelt in ijle shoegazerpop die het niemandsland tussen My Bloody Valentine en The Beach Boys bezet. De songs worden toegedekt onder dikke laagjes reverb, klaterende gitaarsolo’s en zoemende keyboards. Sfeermuziek, maar geen geluidsbehang.

tickets | facebook

do 25 sep – Red Snapper + Inwolves
Red Snapper is het levende bewijs dat ook een band met een grotendeels akoestisch instrumentarium spannende dancemuziek kan maken. De typische Red Snapper-sound is een opwindende combinatie van breakbeat, triphop, dub, jungle, filmmuziek en UK dirt jazz.

tickets | facebook

do 2 okt – Strand
Bert Dockx bekend van Flying Horseman en Dans Dans is terug met een nieuw project, Strand. Je kan je verwachten aan Bert op zijn puurst en in het Nederlands. De release van de plaat staat gepland begin september.

tickets | facebook

wo 8 okt – The Aggrolites
The Aggrolites zijn een vijfkoppige reggae/ska band uit LA. Deze originators laten de boel live altijd ontploffen, stilstaan is geen optie. Rauwe soul en een mengvorm van ska & upbeat reggae, that calls for a party.

tickets | facebook

do 9 okt – Ancienne Belgique @ Nijdrop – Bear’s Den
Uitgenodigd worden door Mumford & Sons of Daughter om samen de hort op te gaan, het is niet elke band gegeven. Dankzij ijzersterke livefolk kon het Londense trio Bear’s Den die pluim wel al op de hoed steken. In minder dan twee jaar speelde de band zich van de pub tot op het hoofdpodium van Brixton Electric en de O2 Arena.

tickets | facebook

vr 24 okt – Free The Robots + LTGL
Onze favoriete knoppendraaier uit LA komt opnieuw afgezakt naar Nijdrop, na zijn eerdere opgemerkte passage op het Pluto-festival. Free The Robots zoekt de ruimte tussen psychedelica, soul en hip hop. Ultrafunky shizzle! Hasselaar LTGL vervoegt Free The Robots.

tickets | facebook

do 30 okt – Drums Are For Parades
In het najaar stort Drums Are For Parades een nieuwe EP uit over het zwerk, u weze gewaarschuwd. Als we mogen afgaan op het nummer dat het drietal zopas loste, dan heeft er een supercel huisgehouden in de La Chapelle Studios. Patat? Patat!

tickets | facebook

do 6 nov – BRUTUS + Your Highness
Het sinistere Brutus windt er alvast geen doekjes om met een crossover van loeiharde shoegaze en post-metal geïnspireerd door The Smiths en Slayer. Al even duister, of zo mogelijk nog meer is het Antwerpse ensemble Your Highness. Zij gingen op metalcompilatie Staalhard 001 met de meeste complimenten aan de haal dankzij loeiend gitaarwerk.

tickets | facebook

ma 10 nov – “Are you lonesome tonight?”
Elvis tribute night met Hound Dog Jr. (Frank Van der Linden) + A Boy Named Johnny.

tickets

do 13 nov – Tamikrest
Blues uit de Sahara, het bestaat! Tamikrest is een Malinees speerpunt op dat vlak. Met hun Touareg-afkomst laten ze gitaren dansen op ritmische percussie zonder daarbij ooit haast te maken. Het tijdloze samenspel van het zestal bracht dit jaar derde langspeler Chatma ter wereld, vol intense woestijndubs en verzengende Afrikaanse blues.

tickets | facebook

vr 14 nov – Sherwood & Pinch
Collaboraties die hun oorsprong kennen in de legendarische Fabric-club in Londen, hebben altijd wel een verhaal te vertellen. Sherwood & Pinch kunnen dat ook, want ze ontbinden elk hun duivels in het spectrum tussen bass en dub. Remixer voor Depeche Mode of ontdekker van Skream, samen zullen ze het verschil tussen Sónar en Nijdrop plots wel heel klein maken.

tickets | facebook

wo 19 nov – Poppy Ackroyd + Jan Swerts
Poppy Ackroyd belichaamt Londense intimiteit met piano en strijkers. Haar stukjes zijn delicaat en fragiel maar eigenwijs. Jan Swerts goochelt met poëzie en traagheid alsof hij nooit iets anders wou. Of hoe intiem een wijds arrangement van blazers en piano kunnen zijn. Opwarmer van dienst is SaffronKeira.

tickets | facebook

wo 19 nov – Dans Dans
In 2013 als fel schijnend lichtje verschenen op Mist, nu klaar met krakend vers werk. Dans Dans belooft meer elektronica en exotische invloeden als opvolger van het gezapige maar o zo heerlijke I/II. Voorprogramma Altertape voorziet dan weer in instrumentele soundscapes en sfeerrijke gitaartokkels.

tickets | facebook

wo 19 nov – Slapshot
Legendarische hardcore uit Boston met een zonet uitgebracht titelloos debuutalbum.

tickets | facebook

Geef een reactie

Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.