Poppuntgids: wegwijzer voor muzikant, dj en producer | Nijdrop

Poppuntgids: wegwijzer voor muzikant, dj en producer

Gisteren lanceerden ze bij Poppunt na lang zwoegen de Poppuntgids: de meest complete wegwijzer voor iedere muzikant, dj en producer, een publicatie die ook de inmiddels hopeloos uitverkochte Muzikantengids zal vervangen.

De Poppuntgids biedt geen gouden recept om beroemd te worden, wel een pak onmisbare informatie die de muzikale jungle wat doorzichtiger maakt. Zowat dertien jaar Poppunt-ervaring en expertise van heel wat muziekprofessionals werd in zes hoofdstukken op 360 pagina’s gebundeld: van tips over de aankoop van een eerste instrument of gear tot complexe topics als belastingen, sociale zekerheid, buitenlandse btw of het kunstenaarsstatuut. De gids volgt zo het traject van een muzikale carrière, essentieel leesvoer dus, zowel voor beginners als voor gevorderden.

Hoe stel je je ideale band samen? Moet je je aansluiten bij SABAM om je muziek te beschermen? Wat moet dat kosten, opnemen in een professionele studio met een producer? Hoe bouw je aan een dj-carrière? Wat staat er zoal in een platencontract, en waar moet je op letten? Hoe krijg je je muziek in iTunes of Beatport? Hoe overtuig je programmatoren om je een plek op hun affiche te geven? Buitenlandse shows versieren, hoe gaat dat precies in zijn werk? Welke tips volg je het best om het maximum uit je sociale media te halen? Zijn nieuwsbrieven nog wel nodig? Mag je je als dj met de KVR laten uitbetalen? Waarvoor is dat handig, een vzw? Moet ik op al mijn inkomsten belastingen betalen? Op al deze vragen geeft de Poppuntgids je een antwoord, in helder en verstaanbaar Nederlands en aangevuld met een pak bruikbare tips & tricks.

De gids, inclusief ebook, kost € 24,99 en is te koop bij KEYMUSIC en in de online shop van Poppunt.

Poppuntgids-mockup-cover_medium

Geef een reactie

Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.