NIEUW BEVESTIGD: Axelle Red (try out) | Nijdrop

NIEUW BEVESTIGD: Axelle Red (try out)

Na de aankondiging van Wallace Vanborn kan Nijdrop opnieuw een klok van een naam op de concertkalender prikken. Zo komt Axelle Red begin februari afgezakt voor een try out!

In 2013 stond de vurige Limburgaise twintig jaar op de scene, een mijlpaal die ze vierde met de release van Rouge Ardent. De crititici zagen dat het best goed zat en de plaat werd erg warm onthaald. Na twee weken haalde ‘Rouge Ardent’ goud in België en amper vijf maanden later kreeg Axelle op de Lokerse Feesten een platina plaat aangeboden.

Maar begin 2015 belooft verandering voor Axelle Red. In januari verschijnt ‘Acoustic’ en vanaf februari gaat de gelijknamige tournee doorheen België, Frankrijk, Zwitserland, Canada en nog wat exotische eilanden van start. ‘Acoustic’ is haar allereerste akoestische album waarin ze zonder toeters en bellen terugkijkt op eigen hits (te veel om op te sommen) en albumtracks die eigenlijk singles hadden moeten zijn.

Op ‘Acoustic’ worden deze songs tot hun essentie herleid en het valt meteen op welke straffe songschrijver Axelle Red is. Verstokte fans zullen verrast zijn door de andere dynamiek in de gekende nummers, terwijl iemand die nog geen enkele Axelle Red album heeft met één cd het beste uit haar indrukwekkend oeuvre in huis haalt.

donderdag 5 februari | Tickets [€20] | facebook

axelle-72dpi

Geef een reactie

Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.