Briqueville | Nijdrop

Briqueville Facebook

Vijf zwarte gewaden en evenveel gouden maskers, dat is het enige ‘vatbare’ aan Briqueville. De mysterieuze doomband werd naar verluidt in 2001 opgericht aan de oevers van de Schelde, uit de assen van het Verbond der Vrije Steenbakkers. Amen Ra en Uncle Acid & The Deadbeats lieten hen al opdraven in hun voorprogramma, nu neemt het collectief zelf het heft in handen. Ze zijn uit op zieltjes, en het uwe hoort daar ook bij.

Briqueville is: zwartgeblakerde soundscapes, kostenefficiënte metaldrums, sludge, doom, en daartussen enkele zonevreemde flarden classic rock. Akte 1’, ‘2’‘3’ en ‘4’ duren gemiddeld tien minuten en combineren de overtuigingskracht van een pletwals met het fingerspitzengefühl van een postzegelverzamelaar.”*** van Humo.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Musth. Dit vijftal uit Aarschot brengt alternatieve metal, gebaseerd op zwaardere postrock. Met die sound schopten ze het al tot in de AB, de VK en Ieperfest. Op hun meest recente worp doen ook Steak Number Eight en Grown Below mee.

http://musth.portfoliobox.me/
http://musthcore.bandcamp.com/

Koop een ticket via de link rechtsboven, of gebruik onze Combipass!

Timetable
20u deuren
20u30 Musth
21u30 Briqueville

Geef een reactie

do 19 Maart
Briqueville
Tickets: €7
Kassa: €10
Deuren: 20u
Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.