NIEUW BEVESTIGD: Willow • Nordmann | Nijdrop

NIEUW BEVESTIGD: Willow • Nordmann

In het voorjaar krijgen we twee laureaten vanop Humo’s Rock Rally op bezoek. Willow (3e in 2010) en Nordmann (2e in 2014), ofwel jong geweld met hopen talent.

Willow
Kent u ze nog, de jongens van Willow? Ze worden groot, meneer. Op Humo’s Rock Rally werd de groep twee edities terug derde én publiekslieveling, nog voor debuutplaat ‘We The Young‘ op de meute werd losgelaten. Met dat album zoefden de opmerkelijke videoclips ons om de oren, waardoor er even later een MIA op de schouw stond te blinken. De Afrekening was hun speeltuin en shows op Dour,Pukkelpop of in het voorprogramma van Editors, Paul ‘Interpol’ Banks en Manic Street Preachers volgden snel. Zelfs Japan en Filip, koning der Belgen, graaiden hun portie Willow mee!

Dat was toen, want nu is er de nieuwe langspeler ‘Plastic Heaven‘, met meer elektronica dankzij ene Styrofoam achter de knoppen. De producer werkte eerder samen met Death Cab For Cutie en The Notwist, maar zou nu Willow van dansbare weirdness voorzien. Pukkelpop werd een tweede keer omvergeblazen en een clubtour kon niet uitblijven. Nijdrop wordt daarop een niet te missen halte.

donderdag 12 februari | Tickets [€12] | Facebook

Nordmann
Naast Willow komt er nog een Humo’s Rock Rally-gegadigde naar Nijdrop. Nordmann stond zelfs nog een schavotje hoger met hun blazers en een-soort-van-jazzrock. Al overstijgt het ensemble beide genres moeiteloos, iets wat hun ereplaatsen op Muziekmozaïek, Storm! en vooral Jazz Hoeilaart bewijzen. Met hun sound jongleren ze zonder weerga: de onontbeerlijke saxofoon neemt de plaats in van de zang en delicaat soleerwerk doet de rest. Hun titelloze EP was al een formidabel visitekaartje, eind februari volgt het debuutalbum.

donderdag 2 april | Tickets [€8] | Facebook

Geef een reactie

Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.