NIEUW BEVESTIGD: Tiny Legs Tim | Nijdrop

NIEUW BEVESTIGD: Tiny Legs Tim

Als er één iemand bewijst dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de  bestaande vormen, is het Tiny Legs Tim wel. Hij ontwikkelde op korte tijd een zeer persoonlijke stijl met het unaniem geprezen debuut ‘One Man Blues’ en het even enthousiast onthaalde tweede album ‘TLT. Zijn status als nieuwe topper in de Belgische blues en roots scene is dan ook verdiend. Eind februari verschijnt zijn derde full album ‘Stepping Up’.

Voor Tiny Legs Tim is de blues een filosofie, een levensvisie en vooral een louterende kracht. Dit verklaart wellicht ook de geestdrift waarmee hij zijn muziek brengt. In het nieuwe album staat deze positieve en relativerende kracht centraal.

De voorbije jaren trok Tiny Legs Tim met zijn One Man Blues Band naar clubs en festivals over zowat het volledige Europese continent, hij speelde het voorprogramma van Peter Doherty, John Mayall, The North Mississippi Allstars, Graham Parker, Bombino en Ian Siegal.

“… So now we have from Belgium a young man who names himself Tiny Legs Tim, and just with his six strings and a stomping foottapboard he brings back the ghost and magic from Bukka White and Robert Johnson. Sit back and let the ol’ magic take hold. Those tiny legs sure take a lot o’ burning blues around!” –  Roland Van Campenhout

Don Croissant aka Little Jimmy doet de support. De manier waarop hij de hill country blues vertolkt, maakt hem tot een icoon van de oude bluesmannen. Deze topmuzikant die indertijd met zijn groep The Sharks de voorprogramma’s van The Rolling Stones en The Who verzorgde, en lange tijd aan de zijde van Chris Whitley speelde, verdient voor zijn solowerk absoluut een plek onder de schijnwerpers!

De exacte timetable volgt op de dag van het evenement omstreeks 15u. Koop een ticket via de link rechtsboven, of gebruik onze Combipass!

tlt-fb

Geef een reactie

Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.