The Posies [usa] | Nijdrop

The Posies [usa] Facebook

Seattle, stad van de grunge, stuurt haar zonen uit. The Posies gaan op tournee en houden in België halt in Nijdrop. Fan van nostalgische powerpop? Mis dit niet!

Bijna dertig jaar nu vormt het duo Jon Auer en Ken Stringfellow de drijvende, schrijvende kracht achter The Posies. Noem ze gerust veteranen. In de eighties werd er haast gevochten om hun cassettes (want toen ging dat nog zo), radiozenders draaiden ze dan weer grijs. Vooral hun ’60s-invloed, grootse melodieën en speelse teksten vielen in de smaak. Geffen Records, thuis van onder meer John Lennon en Donna Summer, haalde hen snel aan boord. R.E.M. hing dan weer aan de telefoon met de uitnodiging om mee op tournee te gaan.

Een partij knappe albums (en hitlijstvermeldingen) later werd het eind de jaren ’90 tijd om uit te breiden. Hun muziek was volwassen, maar immens energiek om met twee te dragen. Een volledige band vormde zich rond het duo en de toekomst was verzekerd voor nog eens vijftien jaar. Later dit voorjaar zou er nieuw werk moeten bovendrijven.

Als voorprogramma brengen ze Holly mee. Koop een ticket via de link rechtsboven, of gebruik onze Combipass!

Timetable:
19u30 deuren
20u00 Holly
21u00 The Posies

Geef een reactie

  1. Erwin

    Een concert om zeer snel te vergeten. Zo slecht.
    Er stond op een gegeven moment meer volk buiten dan in de cncertruimte.
    Dus ik was blijkbaar niet de enige die het slecht vond..
    Misschien de volgende keer toch duidelijk vermelden dat enkel de gitaristen komen optreden en niet the Posies als groep.

do 07 Mei
The Posies [usa]
Tickets: €15
Deuren: 19u30
Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.