Titus Andronicus [usa] | Nijdrop

Titus Andronicus [usa] Facebook

In het kader van Autumn Falls haalt Nijdrop de Amerikaanse indiehelden van Titus Andronicus naar België.

We schrijven juli 2005 wanneer Titus Andronicus in een kelder voor wat vrienden een eerste maal live speelt, een dikke 400 jaar nadat Shakespeare het vijfdelige stuk schreef waaraan de band hun naam te danken heeft. Nog eens tien jaar later staan er 800 shows, 18 bandleden, veertien 7-inches en drie langspelers op de teller.

Met ‘The Most Lamentable Tragedy‘ heeft de band via Merge Records nu een vierde album klaar. Deze rock opera van, jawel, vijf acts en de symbolische vier seizoenen vormt het boven water komen van de band na een neerwaartse spiraal van depressie en decadentie. Frontman Patrick Stickles ziet het als afsluiter van zijn twenties, net zoals een decennium eerder de band oprichten de deur dichtdeed voor z’n tienerjaren. En hoewel de plaat met 29 nummers meer dan anderhalf uur speeltijd telt, staat het garant voor een structuur en symmetrie om U tegen te zeggen. Lees: één der beste rockbands is terug voor meer.

Support: Afterpartees [nl]
Ofwel de leukste gitaarband uit Nederland, zeker met debuutplaat ‘Glitter Lizard‘ onder de arm. 3voor12, Best Kept Secret, Into The Great Wide Open en de rest van onze Noorderburen gingen al overstag voor de powerpop – nu begint de rest van hun verovertocht. Waar blijf je, Pukkelpop?

 

• TIMETABLE •
19u00 café open
19u30 zaal open
20u00 Afterpartees [nl]
21u00 Titus Andronicus [usa]

Voor, tussen en na de optredens: DJ Teddy Picker.

• OPENBAAR VERVOER •
De laatste trein uit Opwijk richting Brussel, Gent en Antwerpen vertrekt om 22u14. Van Nijdrop naar het station is het zo’n 15 minuten wandelen. We doen er zelf alles aan om de hoofdact ten laatste om 21u te laten starten. Geen reden om niet af te zakken dus! Alle treinuren zijn te vinden via NMBS.

• CARPOOL •
Geheel vrijblijvende pogingen tot carpoolen moedigen we uiteraard volmoedig aan. Hulp nodig een rit op poten te zetten? Check ons carpool-platform!

Geef een reactie

  1. Sara

    Twee tickets te koop, 15 euro voor de twee samen : sara.maes@yahoo.com

do 19 November
Titus Andronicus [usa]
Tickets: €12
Kassa: €15
Deuren: 19u30
Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.