The Hickey Underworld | Nijdrop

The Hickey Underworld Facebook

Hoera, en wel driewerf: The Hickey Underworld doet als de betere herpesaanval en is weer helemaal terug. ‘Ill‘ (spreek uit als ‘ill’) heet de plaat, ‘Tim Vanhamel‘ heet het nieuwste ingrediënt en ‘Luisteren’ heet de boodschap. Op 22 oktober in Nijdrop bijvoorbeeld!

We konden het amper beter zeggen dan Humo met bovenstaande inleiding, maar geef toe: ein-de-lijk zijn ze terug. Jonas Govaerts verliet de band vanwege een jammerlijke Tinnitus, maar denken dat de gitaarstorm nu gaan liggen is, doe je beter niet: uw gehoor loopt met plaatsvervanger Tim Vanhamel net zoveel gevaar.

Ill‘ is de derde plaat en zo mogelijk de beste tot nog toe in het stevige oeuvre van het Antwerpse collectief. De stonerrock en vinnig schurende rocktirades vormen meer dan waardige opvolgers voor eerdere hits Future Words, Blonde Fire en The Frog. Live één voor één killers zonder meer.

Vandal X bestijgt het podium als support. Vlaanderens luidste duo bestaat 20 jaar en heeft in die tijd z’n stek in de muziekgeschiedenis met veel overgave veroverd. Van Steve Albini in de studio tot een Record Store Day-release en de support bij Sonic Youth of Fugazi; het CV zit lekker vol. Oh ja; in oktober ligt het nieuwe full album er! Beluister hier laatste single Flashlight.

• TIMETABLE •
19u30 deuren
20u00 Vandal X
21u00 The Hickey Underworld


Geef een reactie

  1. Sam

    2 tickets te koop voor dit concert, 15 euro voor de twee samen. Mail naar sam.hoogstijns@hotmail.com

do 22 Oktober
The Hickey Underworld
Tickets: €13
Kassa: €16
Deuren: 19u30
Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.