Fresku [nl] | Nijdrop

Fresku [nl] Facebook

Nederland heeft twee koningen. Er is Willem-Alexander, en er is Fresku. Die eerste lacht, wuift en schudt handjes, de tweede schopt iedereen een geweten met venijnige raps bovenop classy beats. Op donderdag 17 december maakt hij z’n blijde intrede in Nijdrop op de reïncarnatie van Sir Jees.

Samen met jarenlange metgezel Teemong, die zowel z’n videoclips als beats aanlevert, kwam hij eind 2008 een eerste keer kijken met Brief Aan Kees en Twijfel. Een moeilijke jeugd en heel wat onzekerheden verhult ie dan weer achter groffe humor in Kutkop. Die combinatie van uitersten slaat meteen aan – in één klap behoort Fresku tot de top van de Nederlandse hiphop.

Gastrollen in New Kids, z’n persiflage als Gino Pietermaai en talloze sketches vergroten die populariteit enkel, maar muziek blijft de hoofdmoot. Het jaar 2012 ziet de release van tweede album Maskerade. Ondertussen doen Alleen en Nieuwe Dag het aanzien van de rapper torenhoog worden.

In de Eindhovense luwte groeide hij toe naar z’n gloednieuwe, derde telg; Nooit Meer Terug. Opnieuw is het Teemong die het hele album producet. Meer dan ooit wisselt hij een komische kwinkslag af met openhartige stompen in de morele maag. Angst, ernst, bezorgdheid en de mediawereld die ‘m niet serieus wil nemen; ‘Nooit Meer Terug‘ is de voorlopige kroon op deze koning z’n werk.
www.fresku.com

Support: Braz [nl]
Net over de Nederlandse grens woont Braz, naast Teemong het vaste maatje van Fresku. Hun gemeenschappelijke deler? De humor. Met een alter ego als Nigga Menage kan dat ook niet anders. Een tweede album op het schap én gebombardeerd tot presentator van de Pick Up-sessies: het gaat’m voor de wind.

• TIMETABLE •
19u00 bar open
19u30 zaal open
20u00 Braz
21u00 Fresku
Voor, tussen en na; DJ Twan.

• OPENBAAR VERVOER •
De laatste trein uit Opwijk richting Brussel, Gent en Antwerpen vertrekt om 22u14. Van Nijdrop naar het station is het zo’n 15 minuten wandelen. We doen er zelf alles aan om de hoofdact ten laatste om 21u te laten starten. Geen reden om niet af te zakken dus! Alle treinuren zijn te vinden via NMBS.

• CARPOOL •
Geheel vrijblijvende pogingen tot carpoolen moedigen we uiteraard volmoedig aan. Hulp nodig een rit op poten te zetten? Check ons carpool-platform!

Geef een reactie

do 17 December
Fresku [nl]
Tickets: €12
Kassa: €15
Deuren: 19u30
Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.