Nederhop-koning Fresku naar Nijdrop | Nijdrop

Nederhop-koning Fresku naar Nijdrop

Nederland heeft twee koningen. Er is Willem-Alexander, en er is Fresku. Die eerste lacht, wuift en schudt handjes, de tweede schopt iedereen een geweten met venijnige raps bovenop classy beats. Op donderdag 17 december maakt hij z’n blijde intrede in Nijdrop op de reïncarnatie van Sir Jees.

Samen met jarenlange metgezel Teemong, die zowel z’n videoclips als beats aanlevert, kwam hij eind 2008 een eerste keer kijken met Brief Aan Kees en Twijfel. Een moeilijke jeugd en heel wat onzekerheden verhult ie dan weer achter groffe humor in Kutkop. Die combinatie van uitersten slaat meteen aan – in één klap behoort Fresku tot de top van de Nederlandse hiphop.

Gastrollen in New Kids, z’n persiflage als Gino Pietermaai en talloze sketches vergroten die populariteit enkel, maar muziek blijft de hoofdmoot. Het jaar 2012 ziet de release van tweede album Maskerade. Ondertussen doen Alleen en Nieuwe Dag het aanzien van de rapper torenhoog worden.

In de Eindhovense luwte groeide hij toe naar z’n gloednieuwe, derde telg; Nooit Meer Terug. Opnieuw is het Teemong die het hele album producet. Meer dan ooit wisselt hij een komische kwinkslag af met openhartige stompen in de morele maag. Angst, ernst, bezorgdheid en de mediawereld die ‘m niet serieus wil nemen; ‘Nooit Meer Terug‘ is de voorlopige kroon op deze koning z’n werk.

donderdag 17 december | Tickets [€12] | Combipass [€0]

freskuscherm

Geef een reactie

Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.