Opwijkse school leert de kneepjes van een concertavond | Nijdrop

Opwijkse school leert de kneepjes van een concertavond

Begin december staat het Limburgs metal-ensemble Evil Invaders in Nijdrop. Op zich niets speciaal in een muziekclub, ware het niet dat ze al van ‘s namiddags naar Opwijk afzakken om er samen met leerlingen van De Leertrommel een educatieve duik te nemen in de wondere wereld van het concertgebeuren.

Het vierde, vijfde en zesde leerjaar van De Leertrommel hebben donderdag 3 december met stip aangeduid in de agenda. Dan staat er namelijk een excursie op het programma binnen eigen gemeente. De klassen zakken af naar Nijdrop om er op een leerrijke manier kennis te maken met de werking van een concertzaal. Want, hoe verloopt zo’n concert eigenlijk in de praktijk?

De bedoeling is om de leerlingen tijdens een fijne namiddag kennis te laten maken met alles wat op en naast het podium gebeurt. Hoe verloopt zo’n avond in de praktijk? Samen met de sympathieke bandleden van Evil Invaders doorlopen ze de uren voor een show: van het uitladen van hun materiaal tot de soundcheck op het podium en alles daartussenin. Even chillen in de backstage, een polsbandje oppikken aan de kassa en het stemmen van de gitaren; alles komt aan bod. Tussenin zijn er uiteraard tal van momenten om vragen te lanceren richting de muzikanten. Hopelijk zijn ze klaar voor het spervuur aan vragen!

Nijdrop wil naast de vele workshops en infosessies hun rol als toegankelijke leerplek blijven verruimen. Het initiatief kwam er na samenspraak met de school en een enthousiaste ouder. De band zag het meteen zitten en zo ging de bal aan het rollen. Eén ding is zeker: na die dag is Opwijk enkele luchtgitaristen rijker…

Party-Time-1920x1200

Geef een reactie

Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.