Hauschka [de] | Nijdrop

Hauschka [de] Facebook

Meet Hauschka, een Duitse pianovirtuoos met als wapen het klavier van z’n Bechstein-vleugel. Eind mei zakt hij af naar Nijdrop om er op een onconventionele manier kunstige pianotokkels ten berde te brengen. Voor fans van John Cage en Nils Frahm.

Hauschka, dat wordt Volker Bertelmann op het paspoort, is vele dingen tegelijk: componist en songschrijver maar ook experimenteel muzikant en devoot bevlogen in de kunde van ‘prepared piano‘. Met die techniek experimenteert de pianist door verschillende voorwerpen, van stukjes papier tot kroonkurken, pingpongballen en drumstokjes, op de snaren in de akoestiekbak van de piano te leggen.

Support: Innerwoud
Neoklassiek met contrabas en drones? Het soloproject van Pieter-Jan Van Assche is het allemaal. Met straf debuutalbum ‘Mirre‘ via Consouling Sounds en passages op Incubate, BRDCST en Bozar lijkt hij helemaal te ontbolsteren. Groots minimalisme en idem ditto atmosfeer.

TIMETABLE
19u bar open
20u Innerwoud
21u Hauschka

• OPENBAAR VERVOER •
De laatste trein uit Opwijk richting Brussel, Gent en Antwerpen vertrekt om 22u14. Van Nijdrop naar het station is het zo’n 15 minuten wandelen. We doen er zelf alles aan om de hoofdact ten laatste om 21u te laten starten. Geen reden om niet af te zakken dus! Alle treinuren zijn te vinden via NMBS.

• CARPOOL •
Geheel vrijblijvende pogingen tot carpoolen moedigen we uiteraard volledig aan. Hulp nodig een rit op poten te zetten? Check ons carpool-platform!

 

Geef een reactie

  1. Stinus

    Twee tickets te koop, 20 euro voor de twee samen. Mail naar stijn.vandijck@yahoo.com

vr 20 Mei
Hauschka [de]
Tickets: €18
Kassa: €21
Deuren: 19u30
Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.