K-X-P [fin] + Whispering Sons [winnaar HRR] | Nijdrop

K-X-P [fin] + Whispering Sons [winnaar HRR] Facebook

LCD Soundsystem op de anti-depressiva? Onwezenlijk groovy krautrock? Anyhoo, de hypnotiserende synths en verzengende gitaren van het Finse K-X-P komen eraan.

De zelfverklaarde ‘anti-band’ doet niet aan vakjesdenken. Bij hen regeert de samensmelting van space rock over ambient techno naar post-kraut. Van een kabbelend beekje tot een electronica-wervelwind in bedwang gehouden door twee drummers en een bassist. Rauwe live-energie volgestouwd met ritmes en drones.

Vorig jaar kwam derde album ‘III, pt. 1‘ in de rekken te liggen, gesteund door een lofzang gaande van Pitchfork, The Guardian, Mojo, Q, Uncut tot Drowned In Sound. Nu staat ‘III, pt. 2’ in de steigers met méér.

Support: Whispering Sons
Ofwel de band die Humo’s Rock Rally zal winnen. Wilde gok uiteraard, maar ze zijn wel degelijk finalist. UPDATE: ZE WONNEN! Het Limburgse post-punkensemble laat een nerveus wijfelende spanning los op z’n publiek en gooit daarmee hoge ogen. Deze shoegaze is niets nieuws onder de zon, maar klinkt wel bij-zon-der straf.

• TIMETABLE •
19u30 deuren
20u00 Whispering Sons
21u00 K-X-P

• OPENBAAR VERVOER •
De laatste trein uit Opwijk richting Brussel, Gent en Antwerpen vertrekt om 22u14. Van Nijdrop naar het station is het zo’n 15 minuten wandelen. We doen er zelf alles aan om de hoofdact ten laatste om 21u te laten starten. Geen reden om niet af te zakken dus! Alle treinuren zijn te vinden via NMBS.

• CARPOOL •
Geheel vrijblijvende pogingen tot carpoolen moedigen we uiteraard volledig aan. Hulp nodig een rit op poten te zetten? Check ons carpool-platform!

Geef een reactie

  1. Nicolas

    2 tickets te koop, voor 15 euro zijn ze beide voor u… mail naar nicolas.lagamme@gmail.com

wo 13 April
K-X-P [fin] + Whispering Sons [winnaar HRR]
Tickets: €13
Kassa: €16
Deuren: 19u30
Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.