Nijdrop maakt bier! | Nijdrop

Nijdrop maakt bier!

In 2018 wordt Nijdrop 50 jaar jong. Voor die gelegenheid wil het grootste jeugdhuis van Vlaanderen een gelegenheidsbier brouwen samen met leden, sympathisanten en geïnteresseerden.

Tijdens drie info- en proefavonden gaat Nijdrop samen met specialisten en publiek op zoek naar ‘het ideale Nijdropbier’. Dat verjaardagsbier wordt nadien ook echt gebrouwen en geschonken in aanloop naar de feesten voor het 50-jarig bestaan. Het gebruik van hop van het Opwijks hopveld aan de Molenkouter zorgt alvast voor de lokale toets.

Doorheen de reeks van drie avonden komen we alles te weten over bier en werken we geleidelijk toe naar het ideale Nijdropbier. We starten breed met de geschiedenis van bier, hebben het over productie en smaak, gaan over naar de verschillende bierstijlen om te eindigen met een sessie over de gekozen bierstijl voor het Nijdropbier. Tijdens elke sessie licht een ervaren specialist het thema toe aan de hand van theorie, steeds in combinatie met degustaties.

Alle deelnemers beslissen mee over het uiteindelijke Nijdropbier. Geïnteresseerden kunnen inschrijven voor de hele reeks (3 avonden), maar je kan de sessies ook los volgen, naargelang je interesse. Inschrijven kan via deze link en kost €20 voor de hele reeks of €7 per avond – degustaties inclusief!

23 september: Wat je écht moet weten over bier
Gastspreker: Fons Verheyden van Palm Breweries
2 december: Stijl in bier – een overzicht van de Belgische bierstijlen
Gastspreker: Pieter Roelandt
• 3 februari: Stijl in de diepte – bierstijl tot op de bodem
Gastspreker: Bert De Smedt

BIER!---Gif

Geef een reactie

Implementatie door Kenneth Heyvaert. Powered by Wordpress.