top of page

za 10 jun

|

Opwijk

The Spanks & The 925

Deuren: 20u The Spanks: 21u The 925: 22u30

The Spanks & The 925
The Spanks & The 925

DETAILS

10 jun 2023, 20:00

Opwijk, Kloosterstraat 7/9, 1745 Opwijk, België

OVER

Back from the grave!

 - THE SPANKS -

Omstreeks 1985 besloten gitarist Jan van den Bergh en zanger Rik Tielemans de krachten te bundelen, nadat ze in Nederland een optreden van de Zweedse sixties-revival pioniers The Nomads hadden bijgewoond. Ze opereerden samen met ritmesectie Bart Teugels en Peter ‘Willy’ Annaert, aanvankelijk onder de naam The Wyld en speelden hoofdzakelijk covers van de Stooges, Sonics en Ramones. In 1986 werd de naam herdoopt in The Spanks. De daaropvolgende jaren maakten ze menige Belgische(en buitenlandse) cafés, clubs en festivals onveilig met hun energieke, punky rock’n roll. “The Kings of Belgian Garage” werden ze ooit eens genoemd in een Brits muziekblad en ongeveer half Zwitserland lag op een gegeven moment aan hun voeten.

In de periode 87-91 verschenen er 3 EP’s (“Lucille”, “Scream the blues” en “Dogfood”), 1 LP (Lucky You), 1 CD (“Get Spankes”), een single(“House of love”) en een resem nummers op diverse verzamelelpees.

In 1992 besloot Jan, de gitarist, om zijn leven verder te zetten in Spanje en kwam er een einde aan The Spanks “as we knew them”. In 1997 wordt, na een gelegenheidsconcert, stilaan de draad opgenomen in licht gewijzigde bezetting. Grotendeels wordt er muzikaal nog uit hetzelfde vaatje getapt (o.a. covers van Johny Thunders, Kinks, Sonics, Eddie Cochran, ….) met hier en daar een uitstapje naar ongekend terrein.

Na het onverwachte overlijden van Peter ‘Willy’ en de jongdementie van zanger Rik werd een langdurige break ingelast. Er waren een paar reünie-optredens maar vanaf de King Koen-tribute eind 2022 viel alles terug in zijn plooi.

Zwitserland staat voorlopig niet op de lijst van te veroveren gebieden , maar wel: JH Nijdrop in Opwijk!

Bezetting:

Mike: zang

Bart: drum

Jan: gitaar

Kris: bas

- THE 925 -

The 925 is een Oudenaardse/ Gentse rock’n roll band die vooral beïnvloed is door muziek uit de jaren 60, denk maar aan The Sonics, Kiss, The Beatles, Alice Cooper,…

De band ontstond in 2021 en speelde datzelfde jaar in de concertzalen zoals de Ancienne Belgique als support act van The Fleshtones, Rhea en The Sore Losers. Hun eerste eigen clubshow werd meteen uitverkocht en hun eerste single werd reeds gedraaid op zowel de

Vlaamse als Nederlandse radio.

Eind 2022 brachten ze hun debuut EP uit tijdens een uitverkochte zaal show in de Vooruit in Gent. Daarover schreef Luminous Dash “Opkomen en beginnen stampen, da’s wat The 925 doet. Met hun moddervette vintagegeluid hoor je de jaren zestig zoals ze in de jaren 2020 zouden moeten klinken”.

2023 startten ze met een tour in België, Nederland en Duitsland. Ze verkochten toen ook hun eerste show in Keulen volledig uit.

Verwacht je dus aan een stevige portie rock’n roll.

Quotes

“When you hear it for yourself you understand why it’s an out-of-this-world sound that makes

you put being a critic aside and just be a pure fan of the master class music you are hearing”

(Honk Magazine, US)

Dansende Beren: "Fake Love” draait niet rond de pot, maar is gewoon rechtdoor knallen. Wij kijken alvast uit naar meer van dit."

Da Music: "De goot, waarin we deze band vonden, is niet meer proper gemaakt sinds de jaren zestig."

LINKS

Facebook https://www.facebook.com/The925band

Instagram https://www.instagram.com/the925band/

Spotify https://open.spotify.com/artist/46ewFVQDwZcVe6w8cZyDED...

Website https://www.the925.be

DEEL DIT EVENT

bottom of page