top of page

za 25 feb

|

Kloosterstraat 7/9, 1745 Opwijk, België

HIDEOUS X OPROER

Hideous is het gloednieuw samengesteld gezin van Guillaume (RHEA) en Tim (Ramkot)

HIDEOUS X OPROER
HIDEOUS X OPROER

DETAILS

25 feb 2023, 19:30 – 22:30

Kloosterstraat 7/9, 1745 Opwijk, België

OVER

Hideous is het gloednieuw samengesteld gezin van Guillaume (RHEA) en Tim (Ramkot). Beiden verdienden ze al hun strepen bij de genoemde projecten, maar ze besloten om hun krachten te bundelen.

Hideous brengt rockmuziek geïnspireerd op de ruwheid van de jaren ’90. Rechtdoor zonder nadenken, maar toch het belang van een zwevende melodie niet onderschatten. In november 2022 brengen ze hun eerste single uit, genaamd ‘Curse’ (Ze gingen de studio in met Victor defoort van Romeo Elvis die hun ook live (af en toe) zal ondersteunen)

OPROER bezweert met eigenzinnige songs waarin het experiment niet geschuwd wordt. Zorgvuldig creëerde het vijftal een stijl die mijmert tussen duister en dansbaar, extatisch en herkenbaar.

Vanuit hun bakermat – een oude chauffagefabriek die werd omgebouwd tot studio – ontwikkelt de band een aanstekelijk geluid waarop stilstaan onmogelijk blijkt. Ze klinken dan ook als een overweldigende verwarmingsketel die moeiteloos elke energiecrisis de baas kan. Vaak dreigend, even dikwijls sympathiek en bijwijlen melancholisch laat OPROER niemand onberoerd.

Deuren: 19u30

Hideous: 20u15

Oproer: 21u15

DEEL DIT EVENT

bottom of page