top of page

vr 08 dec

|

Opwijk

Minimaal Dissonant + A Slice of life

Minimaal Dissonant +  A Slice of life
Minimaal Dissonant +  A Slice of life

DETAILS

08 dec 2023, 20:00 – 23:30

Opwijk, Kloosterstraat 7/9, 1745 Opwijk, België

OVER

A Slice Of Life heeft zijn roots in de post-punk, alternatieve rock en wave. In het najaar van 2022 brachten ze hun tweede album "TABULA RASA" uit dat enthousiast onthaald werd door de muziekpers.

Goede muziek verdient sterke vocals: een zangstem waarin je de timbres van Robert Smith, Bowie, Peter Murphy, Ian Curtis, ... kan herkennen.

Live staat de band als een huis en is de variatie en energie op het podium onmiskenbaar. Hun sound is beïnvloed door de beste post-punk bands zoals The Sound, The Chameleons, Pixies, The Cure, Interpol, Placebo, Editors,.... maar met een onmiskenbare eigenwijze stempel. Ze stonden al op grote festivals als W-Festival, Wave Gothic Treffen Leipzig, Sinner's Day, ...

Elke song is een verhaal: soms ingetogen, dan weer uitbundig en zelfs een tikkeltje speels. Gitaren voeren nog vaak de boventoon maar er is ook plaats voor piano, elektronica en zelfs strijkers. New Wave, post-punk zoals ie hoort te zijn dus.

Een mix van garage rock, vleugje punk en een snuifje cold wave, this is MINIMAAL DISSONANT!

Ontstaan in 2021 met voormalige leden van Sunpower en Lunatic Society ....met de nadruk op minimaal, wat de dissonantie betreft!

Hun eerste EP Voices met Nederlands- en Engelstalige nummers verscheen in april 2023.

Kom deze band met leden uit Merchtem, Opwijk en Lebbeke zeker checken!

DEEL DIT EVENT

bottom of page