top of page

wo 15 feb

|

Kloosterstraat 7/9, 1745 Opwijk, België

SCHOOL IS COOL

Deuren: 19u30 Show: 20u15

SCHOOL IS COOL
SCHOOL IS COOL

DETAILS

15 feb 2023, 20:00 – 23:00

Kloosterstraat 7/9, 1745 Opwijk, België

OVER

School is Cool is daar met zijn vijfde studio-album.

“Plaat vijf?! Zijn we nu echt al zo lang bezig?” vraagt Johannes Genard. “Ik heb het gevoel dat ik nog maar net snap hoe het in elkaar zit“. Terwijl album nummer vier, Things That Don’t Go Right, in maart 2020 virtuoos gekortwiekt werd door de pandemie, begon Genard te schrijven aan de volgende. “Als je niet doorploetert, geef je je gewonnen.” zegt hij.

Het geploeter werd een collectie van dertien emotionele, energieke songs, met de typische weirde School is Cool-keuzes en veel spelplezier. Na ‘Things That Don’t Go Right’ in 2020, de vierde plaat van School is Cool -die zijn tevens zijn naam niet gestolen had- ging het toch best de goede richting uit. Na de hits ‘Close’ en ‘On the Haflway Line’ is het tijd voor een nieuwe langspeler.

 De nieuwe plaat klinkt verfrissend zonder dat de vertrouwde School is Cool-sound moet onderdoen.

Support: Cloudy-Oh 

Cloudy-Oh is de nieuwe band van Floris De Decker (Team William, The Van Jets, Intergalactic Lovers). De band maakt escapistische space-pop geïnspireerd door bands als Mac De Marco, Connan Mockasin, Prince en Cyndi Lauper. Verwacht je aan psychedelische dreampop-gitaren, absurde lyrics, dansbare drumgrooves, funky baslijnen en uitbundige live-sets. De drie singles van de band zitten in high rotation op Willy Radio en zijn regelmatig te horen in Vuurland en #IkluisterBelgisch op StuBru. De band speelde onlangs in de finale van HUMO’s rock rally. In januari 2023 kwam debuut album Exactly Where I Wanna Be uit.

Deuren: 19u30

Cloudy-Oh: 20u15

School is Cool: 21u15

DEEL DIT EVENT

bottom of page